Ga naar de inhoud

Portfolio 16

Opdracht:

Wanneer je een haard in huis hebt en je zowel naar de haard als naar de tv wilt kijken, dan kan een indeling bedenken best lastig zijn.

In het huis van de opdrachtgever van deze opdracht staat de haard schuin tegenover de tv (die in een tv-lift voor het raam staat). Een ruimte met veel hoeken, maar toch eigenlijk weinig mogelijkheden qua indeling. Dachten ze… Ik heb met ze meegekeken naar de mogelijkheden en de ideeën zie je hieronder.

Wensen:

  • We willen de haard zien en de warmte hiervan voelen.
  • We willen zowel de tv goed kunnen zien (dus niet schuin) als de haard.
  • Minimaal 5 zitplekken.
  • Geen eettafel in de woonkamer, daar hebben we de woonkeuken voor.
  • Opbergruimte (het liefst de grote kast rechts behouden)
  • Het bureau in de nis moet blijven.
  • We willen niet hoeven schuiven met meubels om een andere opstelling te creëren.

Plattegronden:

Dit zijn de mogelijkheden voor de indeling waarbij rekening is gehouden met de meeste wensen. De klant heeft uiteindelijk gekozen voor een combinatie tussen de 2e en de 8e plattegrond.

Indeling haard

“Via internet belande ik op de site van THUIS interieur & woondeco. Graag wilden wij advies bij de indeling van de inrichting van onze woonkamer. Het was prettig dat Mandy thuis bij ons langs kwam zodat ik duidelijk aan kon geven wat onze wensen waren terwijl we in de woonkamer waren. Mandy luistert goed naar wat je wel en niet wilt en legt niets op.  Al snel ontvingen we 10 plattegronden met indelingen. We zijn meteen gaan schuiven en uitproberen. Uiteindelijk hebben we een combinatie van twee opties gekozen. We zijn blij dat we Mandy hebben gevraagd om mee te denken. Waar we voorheen twijfelden aan de indeling zijn we nu zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader dus!”

Zie meer van het portfolio van THUIS.