Ga naar de inhoud

Portfolio 19

Opdracht:

“Wij zijn bezig met verbouwen, en ik ben zo bang dat het weer niet mijn thuis huis wordt. Als ik het zelf doe, draait het toch weer uit in een grijze bank, grijze vloer, en een houten eettafel waarschijnlijk.”

Voor een jong gezin mocht ik een ontwerp maken, waarbij een zomer- en een winter indeling mogelijk is. Daarnaast natuurlijk helemaal naar hun wens en smaak én niet te veilige keuzes. Een interieur die net zo warm, gezellig en stralend is als de mensen die er gaan wonen!

Wensen:

  • In de zomer leven naar de tuin. In de winter lekker knus in het kleinere hoekje tv kunnen kijken.
  • Een fijne plek voor de kinderen om te spelen.
  • Iets anders dan anders. Het mag wel wat gewaagder/speelser.
  • De pelletkachel het liefst in de hoek bij de tuindeuren, maar het mag op een andere plek.
  • De indeling van de keuken staat vast, maar wat doen we met de paal midden in het kookeiland?
  • We willen heel graag een grote boomstamtafel.
  • Een lekkere fauteuil in de tv-hoek.

Sfeer en kleuren bepalen:

Nadat we een Pinterest bord hadden gedeeld en alle wensen hadden doorgenomen, ben ik aan de slag gegaan met het maken van verschillende moodboards. Ik had inmiddels al een gevoel bij deze klant welke richting het mocht worden qua sfeer, maar om dit visueel en concreet te maken hebben we een moodboard nodig. De “eerste ronde” bestond uit 5 moodboards. We hebben vervolgens meerdere moodboards samengevoegd om tot de sfeer en het kleurenpallet te komen die perfect aansluit bij de klant.

Moodboard woonkamer scandinavische, stoere woonstijl met een lichte basis en warme kleuren

Zomer- en winter indeling:

In de zomer leven de meeste mensen liever richting de tuin en in de winter kruipen we knus op de bank en willen we uren kunnen tafelen met vrienden. Voor deze klant mocht ik het interieur hier zelfs op aanpassen! Met dezelfde meubels een andere indeling creëren, aangepast aan het seizoen. Hieronder zie je de opties. De bovenste plattegrond is de winter indeling en de onderste de zomer indeling.

Het ontwerp:

Om een goed beeld te krijgen van hoe het moodboard en de gekozen indeling (samengevoegd uit de opties hierboven) eruit gaan zien in de ruimte, heb ik het uitgewerkt in 3D. Dan gaat een ontwerp pas écht leven!

(Bij het advies hoort ook een uitgebreide uitleg, tips, een lichtplan en een kleurenplan, maar die zijn alleen voor de klant zelf omdat hier veel details in staan.)

zomer en winter indeling

De klant aan het woord:

Wij zijn al een paar keer verhuisd en ons huisje is nooit echt een THUIS geweest. Zelfs niet nadat we ons droomhuis hadden gekocht. Er ontbrak iets. Na lang speuren en zoeken, kwamen wij jou tegen op het internet. Bij het zien van het eerste portfolio waren we verliefd. Je woont niet in de buurt, maar gezien de huidige corona tijden maakte dat niet uit. Ons huis werd eindelijk verbouwd en nu wilden we een thuis creëren. Gelukkig verliep het contact vlot. Alles moest vanuit een plattegrond gedaan worden, meer hadden wij niet om handen. Zelf vind ik het dan best lastig om de ruimte in te gaan delen. Daarom vroegen we jou . Je vroeg waar we van houden, maar alles wat we dachten dat we mooi vonden, is het niet geworden. Door verschillende moodboards te zien van jou, kwamen we toch weer op andere ideeën uit. We zijn samen met jou op kleuren uitgekomen waar wij zelf nooit aan gedacht hadden. Gewaagd,  gedurfd, maar zo mooi samenhangend.  Aan alle wensen werd rekening gehouden. Wij hadden best een krap tijdsbestek (de verbouwing en de bevalling) maar het liep mooi met elkaar mee. Nu de verbouwing klaar is, de keuken en de vloer erin ligt. Is het aan ons om het plaatje compleet te maken. Wij kunnen niet alles in 1 keer realiseren, maar op deze manier komen we stapje voor stapje steeds dichter bij het eindresultaat zonder dat het een samengesteld zootje wordt. 
Mandy, bedankt! “

Zie meer van het portfolio van THUIS.