Portfolio 1

Opdracht:

“Wij zijn bezig met verbouwen, en ik ben zo bang dat het weer niet mijn thuis huis wordt. Als ik het zelf doe, draait het toch weer uit in een grijze bank, grijze vloer, en een houten eettafel waarschijnlijk.”

Voor een jong gezin mocht ik een ontwerp maken, waarbij een zomer- en een winter indeling mogelijk is. Daarnaast natuurlijk helemaal naar hun wens en smaak én niet te veilige keuzes. Een interieur die net zo warm, gezellig en stralend is als de mensen die er gaan wonen!

Wensen:

  • In de zomer leven naar de tuin. In de winter lekker knus in het kleinere hoekje tv kunnen kijken.
  • Een fijne plek voor de kinderen om te spelen.
  • Iets anders dan anders. Het mag wel wat gewaagder/speelser.
  • De pelletkachel het liefst in de hoek bij de tuindeuren, maar het mag op een andere plek.
  • De indeling van de keuken staat vast, maar wat doen we met de paal midden in het kookeiland?
  • We willen heel graag een grote boomstamtafel.
  • Een lekkere fauteuil in de tv-hoek.

Sfeer en kleuren bepalen:

Nadat we een Pinterest bord hadden gedeeld en alle wensen hadden doorgenomen, ben ik aan de slag gegaan met het maken van verschillende moodboards. Ik had inmiddels al een gevoel bij deze klant welke richting het mocht worden qua sfeer, maar om dit visueel en concreet te maken hebben we een moodboard nodig. De “eerste ronde” bestond uit 5 moodboards. We hebben vervolgens meerdere moodboards samengevoegd om tot de sfeer en het kleurenpallet te komen die perfect aansluit bij de klant.

Moodboard woonkamer scandinavische, stoere woonstijl met een lichte basis en warme kleuren

Zomer- en winter indeling:

In de zomer leven de meeste mensen liever richting de tuin en in de winter kruipen we knus op de bank en willen we uren kunnen tafelen met vrienden. Voor deze klant mocht ik het interieur hier zelfs op aanpassen! Met dezelfde meubels een andere indeling creëren, aangepast aan het seizoen. Hieronder zie je de opties. De bovenste plattegrond is de winter indeling en de onderste de zomer indeling.

Het ontwerp:

Om een goed beeld te krijgen van hoe het moodboard en de gekozen indeling (samengevoegd uit de opties hierboven) eruit gaan zien in de ruimte, heb ik het uitgewerkt in 3D. Dan gaat een ontwerp pas écht leven!

(Bij het advies hoort ook een uitgebreide uitleg, tips, een lichtplan en een kleurenplan, maar die zijn alleen voor de klant zelf omdat hier veel details in staan.)

zomer en winter indeling

Zie meer van het portfolio van THUIS.