Ga naar de inhoud

Portfolio 4

Opdracht:

Deze klant had een prachtige bestaande woning gekocht en wilde het direct helemaal eigen maken. De stijl van de vorige bewoners sprak ze helemaal niet aan en dus mocht (bijna) alles anders. Van de slaapkamer tot hele begane grond. Ik mocht overal in meedenken.

Wensen:

  • We willen een stoer interieur
  • Een deel van de meubels mag blijven
  • De lange wand willen we optisch breken
  • We zouden graag een elektrische haard willen
  • De piano moet een plekje krijgen
  • De binnendeuren mogen vervangen worden
  • De keuken moet voorlopig blijven
  • We houden van oude materialen en vintage
  • Groen en planten is een must!

Plattegronden woonkamer/keuken:

Om de indeling te bepalen van de begane grond, heb ik een aantal plattegronden getekend. Ik wil altijd zoveel mogelijk verschillende dingen laten zien. Ook als de optie mij minder aanspreekt. Soms helpt het de klant om te weten wat niet kan/niet mooi/niet handig is. We bespreken dit tijdens één van de tussentijdse gesprekken. Hieronder heb ik de eerste versie van de plattegronden toegevoegd. Met deze versies gaan we verder en uiteindelijk ontstaat er een plattegrond waar we mee verder gaan. Die plattegrond vind je onder het kopje “Eindresultaat”.

We hebben besproken dat de plek voor de box een tijdelijke plek is en dat ik die niet mee hoef te nemen in het ontwerp. Ik heb natuurlijk wel meegedacht over een goede plek hiervoor en ook over een plek voor het speelgoed in de toekomst. We hebben dit mondeling besproken.

Eindadvies:

Voor het bepalen van de sfeer doe ik hetzelfde als met de plattegronden, maar dan met moodboards. Dus beginnen een eerste versie en die aanpassen totdat de sfeer bereikt is die de klant aanspreekt. Vanuit daar ga ik verder met het uitwerken van het plan in 3D.

portfolio 4 interieuradvies stoere woonkamer keuken

Shoppingpagina’s:

Wanneer je zwanger bent en er weinig tijd is om alles te regelen voor het nieuwe huis, is het fijn als iemand dingen voor je uit handen kan nemen. Daarom heb ik deze klant geholpen met de vertaling van het ontwerp naar een concreet plan voor de meubels. Nu hoefde ze het alleen nog maar uit te testen in de winkel en konden ze zich verder lekker focussen op andere dingen.

(De tekst is wazig en bij het advies waren ook een lichtplan, kleurenplan en uitgebreide uitleg en tips inbegrepen, maar die informatie is speciaal voor de klant en laat ik hier niet zien.)

Foto’s van het eindresultaat:

De klant aan het woord:

“Wij zijn ontzettend blij met het complete interieuradvies van Mandy voor zowel de woonkamer als slaapkamer! Elke dag beleven we er superveel plezier aan. We hebben de samenwerking als erg prettig ervaren, Mandy is goed in haar werk en wist onze wensen en ideeën perfect door te vertalen naar een advies dat helemaal bij ons past! Wij raden Mandy aan iedereen aan.”

Aanpassing 3D:

Tijdens de zoektocht naar de bank ontstond de twijfel vanuit de klant of een groene bank niet mooier zou zijn. Het leuke van de 3D visualisatie is dat ik het daar gewoon kan laten zien. Hieronder zie je het verschil. Ze hebben uiteindelijk toch voor de cognac kleurige bank gekozen.

Slaapkamer:

De slaapkamer is in deze woning een lastige ruimte om in te delen. Daarom heeft de klant ook voor deze ruimte advies gevraagd aan mij.

Before:

Ik vind het altijd heel leuk om de before- en after foto’s naast elkaar te leggen en de metamorfose van de ruimte te zien. Daarom heb ik de before foto’s van dit project hieronder bijgevoegd.

Zie meer van het portfolio van THUIS.