Portfolio 5

Opdracht

Deze opdracht heb ik gemaakt voor een wat ouder stel in een prachtig klassiek huis. Zij wilde graag de woonkamer veranderen, maar wisten niet zo goed wat ze nou moesten. De eisen waren als volgt:

  • de bordeaux rode gordijnen moest behouden blijven
  • de donker bruin/rode vloer moest behouden blijven
  • de schouw moet behouden blijven
  • er staat een hoekige muur in het midden van de kamer, deze moet behouden blijven
  • de stijl moest passen bij het huis
  • wij willen een gezellig huis/warmte ondanks het hoge plafond
  • wij zitten liever in een fauteuil dan op de bank
  • de eettafel is de belangrijkste plek in deze ruimte

 

Voorstel 1:

Dit voorstel is een moderne variant, maar heeft toch de klassieke elementen die passen bij het huis. De bordeaux rode kleur wordt hier juist benadrukt en samen met een warme kleur grijs, zorgt het voor een warme uitstraling.

moodboard-advies-3      advies-3-behang

 

Voorstel 2:

Voor dit voorstel heb ik me laten inspireren door het gebouw. Het is een klassiek en statig gebouw en de betreffende ruimte heeft een wolkenschildering op het plafond. Ik wil de kleur van het plafond terug laten komen in de rest van het interieur.

moodboard-advies-2     advies-2-behang

 

Voorstel 3:

Dit voorstel straalt heel veel rust en warmte uit. Ik heb gebruik gemaakt van warme natuurtinten, gecombineerd met bordeaux rood. Niet alleen de kleuren komen uit de natuur, maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

moodboard-advies-1      advies-1-behang

 

Plattegronden

Ik heb verschillende plattegronden gemaakt, om te kijken welke indeling hun voorkeur zou hebben. Deze zijn later nog te verfijnen. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

29 27 20 17 16 15

 

Extra

Ik kwam op het idee om van de wanden een eye-catcher te maken. Namelijk met iets wat heel erg bij de stijl van het huis past én tegelijkertijd ook heel hip is: lambrisering. Je ziet het tegenwoordig weer overal. In allerlei verschillende vormen: met verf, hoog, laag, hout, strak, grof. Noem maar op. In deze ruimte leek het me mooi om het tussen de hoge ramen toe te passen. Zo benadruk je de prachtige ramen en creëer je tevens een soort vensterbankjes, doordat de wanden naar voren komen. Kan gelijk de isolatie geplaatst worden.

 

39     43

 

42     41

 

Resultaat

Geen foto’s beschikbaar i.v.m. de privacy.

 

Zie meer van het portfolio van THUIS.