Portfolio 3

Opdracht:

Dit interieuradvies is gemaakt in opdracht van een jong gezin. Zij hadden een nieuw huis gekocht en wilde graag advies over hoe ze van dit huis een echt thuis konden maken voor zichzelf en voor hun twee kinderen. Zelf hadden ze al een aantal inspiratie beelden uit tijdschriften gescheurd en daar kwam het volgende uit:

  • VT-wonen stijl
  • Modern en trendy
  • Klein beetje landelijk
  • Naturel- en grijstinten
  • Gezellig en knus
  • Kindvriendelijk
  • Huidige meubels houden
  • Licht

Ik heb 4 moodboards voor ze gemaakt met verschillende sferen en kleuren. Deze moods heb ik helemaal uitgewerkt in een 3D visualisatie en een shoppingpage. Daarnaast wilde ze graag advies over de verlichting, daarom heb ik ook een lichtplan gemaakt voor de kamer en keuken.

Voorstel 1:

Voor het eerste voorstel heb ik toch gekozen voor een kleur. Wel een subtiele kleur, namelijk groen. Een hele populaire en warme kleur, die heel mooi wordt opgenomen als basiskleur. Verder zie je in dit voorstel wat industriële invloeden.

Voorstel 2:

Het tweede voorstel is iets rustiger en met grafische invloeden. Ik ben gebleven bij de kleur grijs en heb deze in verschillende tinten terug laten komen. Eén kant van de kamer is maar tot helft van de wand geschilderd. Dit geeft een speels effect en zorgt ervoor dat de kamer niet te donker wordt, maar dat er wel een contrast te zien is.

Voorstel 3:

Dit voorstel heel een beetje etnische invloeden. De natuurtinten zorgen voor rust in het interieur. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van zachte en natuurlijke materialen, zodat de vrij strakke ruimte veel tastbaarder wordt.

Voorstel 4:

Bij een interieuradvies doe ik ook altijd één voorstel die iets gewaagder is, maar waarvan ik denk dat de klant zich hier zeker in kan vinden. In dit geval was er gevraagd om naturel- en grijstinten. Deze kun je ook terugvinden in dit voorstel, maar ik heb het aangevuld met wat kleur. Okergeel en vergrijsd blauw zijn kleuren die rust uitstralen, maar toch ook wat leven in de brouwerij brengen. Een beetje gewaagd, maar toch veilig.

Lichtplan:

Wat veel mensen vergeten is het lichtplan. Verlichting is zo bepalend voor een ruimte. In deze ruimte stonden een aantal lichtpunten al vast, maar er was ook nog twijfel over een aantal punten. Daarom heb ik deze twee varianten gemaakt.

Zie meer van het portfolio van THUIS.