Meteen naar de inhoud

Dit is wat een verf make-over kan doen voor jouw interieur!

  Een interieur make-over hoeft niet heel moeilijk, ingrijpend en duur te zijn. Dat is wat veel mensen wel denken. Maar met een kleine aanpassing kun je soms een groot verschil maken. Daarom laat ik je in deze blog zien wat het doet als je jouw interieur een verf make-over geeft.

  Herken je dit?

  Herken jij jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten?

  • Je bent uitgekeken op de huidige kleur op de muur…
  • Je wilt rust en warmte creëren in jouw interieur…
  • Het is tijd dat alles weer een nieuwe verflaag krijgt…
  • Alle muren zijn wit en je weet niet wat je er mee moet doen…
  • Je weet niet welke kleur je moet kiezen

  • De ruimte voelt kil aan…
  • Je wilt meer samenhang in jouw interieur…
  • Met een klein budget wil je een groots effect bereiken…

  Lees dan zeker verder, want dan ben jij toe aan een (verf) make-over!

  Rust creëren

  Tijdens de gesprekken die ik heb met mijn klanten, merk ik vaak dat ze erg neigen naar wit. “Alle muren wit, want dat laat de ruimte groter lijken en is lekker fris en rustig.” Tegelijkertijd willen ze gezelligheid en warmte voelen in hun interieur. Daar gaan al een aantal dingen mis… Ten eerste is het een misvatting dat wit rust geeft. Een klant van mij vertaalde dat laatst heel mooi:

  verf make-over

  Dat kleur rust kan geven (als je het goed doet tenminste) ten opzichte van wit komt omdat het contrast met de andere kleuren in de ruimte kleiner is. Meer tips over hoe je rust kunt creëren in jouw interieur vertel ik je in deze blog met Interieurtips voor rust in huis.

  In deze visualisatie laat ik je zien wat ik bedoel. Door het contrast te verkleinen en gebruik te maken van een mooie zandkleur op de muur, maak je het geheel minder hard en dus prettiger om naar te kijken.

  Tip: Een nieuwe kleur introduceren in het interieur doe je niet alleen door de muur te schilderen. Laat de kleur op verschillende plekken (minstens 3 plekken) terugkomen door bijvoorbeeld accessoires in die kleur toe te voegen aan jouw interieur.

  Wat kleur doet met de ruimte

  Kleur kan heel veel doen met een ruimte. Je kunt de ruimte langer laten lijken, het plafond optisch verhogen, de ruimte minder smal maken, etc. Daarnaast kan met kleur bepalen welk gevoel je de ruimte geeft. Geel staat voor energie en vrolijkheid. Groen staat voor rust en werkt stress verlagend. Paars staat voor creativiteit. Zo heeft iedere kleur en zelfs iedere kleurnuance een andere eigenschap. Ik laat je het verschil zien. Welk gevoel krijg je bij de ruimte met de gele wanden? En welk gevoel krijg je bij diezelfde ruimte met groene wanden (swipe)?

  Kleine aanpassing, groot resultaat

  verf make-over zwarte kast witte kast

  Je hoeft niet altijd groots te denken als je jouw interieur wilt veranderen (het mag wel natuurlijk). Ten eerste kost dat heel veel energie en tijd en ten tweede kost het veel geld. Een verf make-over is een goede budgetvriendelijke oplossing die je in een middagje kan uitvoeren. Hiernaast zie je wat het doet als je een meubel een andere kleur geeft.

  Of wat het verschil is wanneer je een klein vlak in een andere kleur verft. Ik heb het voorbeeld van de hele muur schilderen er ook bij gedaan zodat je alles in één oogopslag kan vergelijken.­­

  Ik hoop dat ik je met deze voorbeelden en tips heb kunnen inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met jouw interieur!

  Kom je er niet uit? Wil je zien wat een kleur doet in jouw interieur? Wil je tips over het toepassen van kleur in jouw interieur? Of wil je het wel groots aanpakken maar ben je het overzicht een beetje kwijt of ben je bang dat er geen eenheid ontstaat (en nee door alles grijs, zwart, wit te doen en meubels uit dezelfde serie te kiezen ontstaat er geen mooie balans en eenheid)? Ik help je graag tijdens een interieuradvies! Neem vrijblijvend contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Mooi wat groen kan doen

  En dan bedoel ik niet alleen de echte groene planten, maar gewoon groen in het algemeen! Waarom groen zo fijn Read more

  Hoe kies je het beste de kleur voor op de muur?

  Je hebt besloten dat je de muur in een andere kleur wilt schilderen. Dus op naar de bouwmarkt om een Read more

  DIY pixel wand/schilderij met stappenplan

  In de trendblog die ik laatst schreef vertelde ik je over de trend van het moment: Pixels! Je ziet de Read more

  De kleur roze combineren in jouw interieur

  Soms zie je een mooie kleur, maar heb je geen idee hoe je die kleur moet combineren in jouw interieur. Read more

  Dit zijn de verftrends voor 2021

  Een wand in één kleur schilderen kan iedereen (bedenken), maar je kan zoveel meer doen met de wanden! In interieuradviezen Read more

  Zo combineer je de Flexa kleur van het jaar 2021 “Brave Ground”

  Ieder jaar roepen de grote merken, zoals Flexa, één kleur uit tot kleur van het jaar. Dit is dé kleur Read more