Meteen naar de inhoud

Zo combineer je de Flexa kleur van het jaar 2021 “Brave Ground”

  Ieder jaar roepen de grote merken, zoals Flexa, één kleur uit tot kleur van het jaar. Dit is dé kleur waarvan zij vinden dat het de trendkleur is van dit moment. De kleur voor 2021 is een prachtige bruintint geworden, genaamd “Brave Ground”. Wat mij betreft niet een hele verrassende en bijzondere kleur die eruit springt, maar het is een bewuste keuze geweest en als je de uitleg weet is het juist heel logisch dat ze voor deze kleur gekozen hebben. Ik vertel je hieronder waarom ze voor deze kleur gekozen hebben en hoe je de kleur combineert in jouw interieur!

  Waarom een bruintint?

  Eerder schreef ik al een blog over bruintinten in het interieur. Hoe toevallig (of niet natuurlijk) dat er nu een bruintint wordt uitgeroepen tot kleur van het jaar! Een team van specialisten denkt hier altijd heel goed over na en ze kunnen ons dus precies zeggen waarom ze juist voor deze kleur gekozen hebben.

  Brave Ground is een veelzijdige kleur die andere kleuren laat stralen. Een goede basis waar je op verder kunt bouwen dus. En dat is juist wat we op dit moment nodig hebben in ons leven. Een stabiele, neutrale kleur die ons mogelijkheden geeft. Een verbindende kleur die ons moed geeft om veranderingen te omarmen.

  Daarnaast is een bruintint heel mooi warm en straalt het rust uit. Meer onderbouwing en mijn eerste reactie op de kleur bruin lees je in de blog “Een bruintint als basiskleur is helemaal van nu!”.

  Trendkleuren van andere merken

  Flexa is niet het enige merk dat kiest voor een bruintint als kleur van het jaar. Ook Vestingh Paint heeft voor een bruintint gekozen, namelijk “Velvet Fudge no. 380”.

  En bij Karwei zien we tevens een warme bruintint voorbijkomen als kleur van het jaar 2021: “Sandstone Beige”. Leuk om te zien dat dat toch behoorlijk goed op 1 lijn zit met elkaar!

  Combineren

  Brave Ground is fantastisch goed te combineren met andere kleuren. Flexa maakt zelf altijd meerdere kleurenfamilies, zoals zij dat zelf noemen. Kleuren die goed met de kleur van het jaar combineren. Zelf vind ik dit jaar dat iedere kleurenfamilie een trend op zich is. De kleuren terracotta, donkerbruin en cognac zorgen voor warmte in ons interieur. Het rustige kleurenpallet met blauwtinten brengt ons rust. En de krachtige kleur mosterdgeel geeft ons energie en kracht.

  Zoek je kleuren om de kleur van het jaar mee te combineren? Kijk dan of je een mooie combinatie kan maken in één van deze kleurenfamilies. Ter inspiratie heb ik een paar voorbeelden voor je gemaakt met combinaties die ik zelf erg mooi vind. Je ziet ze hieronder.

  Uiteraard is Brave Ground ook super goed te combineren met een behangetje en zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar voor nu heb ik het even eenvoudig gehouden.

  Brave Ground bij jou thuis

  Wil jij ook graag deze kleur toegepast in jouw interieur, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Ik kan je helpen met een persoonlijk advies voor jouw interieur. Neem vrijblijvend contact met mij op of kijk op de pagina “Interieuradvies” voor de mogelijkheden.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Wanddecoratie kiezen doe je zo!

  Eén van de lastigste dingen in een interieur en tegelijkertijd ook één van de belangrijkste dingen: wanddecoratie. Het is zo Read more

  Welke kleur wit past bij jouw interieur?

  Wit is misschien wel de moeilijkste kleur in een interieur. Er zijn heel veel tinten wit, maar welke past bij Read more

  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Welke kleur waar?

  Oké, je hebt eindelijk bedacht welke kleur je gaat kiezen voor op de muur. Dat is al een hele stap! Read more

  Hoe kies je het beste de kleur voor op de muur?

  Je hebt besloten dat je de muur in een andere kleur wilt schilderen. Dus op naar de bouwmarkt om een Read more

  Wanddecoratie: wat, hoe en waar?

  Het is niet makkelijk om de juiste decoratie voor aan de wand te vinden. En als je dan eindelijk iets Read more