Meteen naar de inhoud

Duurzame slaapkamer

  Ik was laatst met een frisse blik aan het rondkijken in onze slaapkamer en besefte dat ik eigenlijk heel veel duurzame keuzes heb gemaakt. Om jullie te inspireren en te laten zien hoe makkelijk het kan zijn (bij mij ging het zelfs onbewust) heb ik deze blog geschreven. Ik vertel je welke keuzes ik gemaakt heb én hoe jij ook jouw slaapkamer duurzaam kan inrichten.

  Mijn duurzame keuzes

  duurzame slaapkamer
  • Bed gemaakt van oude pallets
  • Duurzame muurverf op de wanden
  • Gerestylede meubels: kaptafel, kledingstoel
  • Hoedendozen gestoffeerd en als nachtkastje gebruikt
  • Woonaccessoires uit de kringloopwinkel en wereldwinkel
  • Luchtzuiverende planten
  • Foto op karton + DIY-project

  Verlichting

  Ook de verlichting ben ik niet vergeten. Boven het bed hangt een tak die ik heb gevonden in het bos met daar omheen Cottonballs Lights. Aan het plafond hangt een lamp, waar ik mijn origami kunsten op los gelaten heb, van karton. Uiteraard met Ledverlichting erin!

  bed van pallets

  Discussiepuntje

  De deken op het bed is een discussiepuntje. Het is een wollen deken, maar is die ook echt duurzaam? De één zegt dat wol wel duurzaam is omdat het een natuurproduct is. De ander zegt dat er heel veel nodig is om wol ‘mooi te maken’ én het schijnt dus dat de boeren en scheten die de schapen laten heel slecht zijn voor het milieu… Zeg jij het maar!

  .

  Duurzaam beddengoed

  Het beddengoed dat nu op het bed ligt is niet helemaal duurzaam. Zonde eigenlijk! Ik ging Googlen en zag dat er zoveel mooi beddengoed is die wel duurzaam is. Verbeterpuntje voor volgende keer.

  Raamdecoratie en gordijnen

  Raamdecoratie en gordijnen in de slaapkamer zijn heel belangrijk voor een goede nachtrust. Kijk of je hier ook een bewuste keuze in kan maken. Er zijn genoeg mogelijkheden!

  foto op karton

  Jouw slaapkamer duurzaam maken?

  Nu wil je natuurlijk weten hoe jij jouw slaapkamer ook duurzaam kunt maken. Laat je inspireren door wat ik je laat zien. Kijk ook naar wat je al hebt of wat iemand anders heeft en restyle dit (Kringloopwinkel? Vrienden? Familie?) of gebruik items die je nu op een andere plek in huis gebruikt. Als je toch iets nieuws wilt kopen, let er dan op wat je koopt. Is het duurzaam geproduceerd? Is het een duurzaam materiaal? Raak ik er niet snel op uitgekeken?

  .

  Kom je er zelf niet uit? Ik help je graag! Ik geef namelijk ook interieuradvies voor de slaapkamer. Heb je interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met me op en vraag naar de mogelijkheden.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Lentekriebels! Dé voorjaarskleuren van 2017

  Voelen jullie de lentekriebels ook al weer op komen borrelen? Voor de meeste mensen betekend dit dat ze optimistisch worden, Read more

  Interieurtips voor rust in huis

  Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

  Zo maak je jouw huurhuis gezellig

  Misschien woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis Read more