Ga naar de inhoud

Interieurtrends zomer/najaar 2020

    Jouw (t)huis was nog nooit zo belangrijk als nu. Besteed daarom genoeg aandacht aan het gezellig maken ervan. Creëer een fijne plek waar jij je thuis voelt. Natuurlijk moet je helemaal doen wat je zelf mooi vindt, maar toch is het altijd leuk om je te laten inspireren door de interieurtrends van het moment. Ik heb ze daarom voor je op een rijtje gezet in deze blog.

    Wat blijft?

    Wist jij bijvoorbeeld dat we de belangrijkste interieurtrend van de afgelopen jaren, Industrieel, niet meer terug gaan zien zoals eerst… Ja, je leest het goed. Jammer he?! Maar gelukkig komen er heel veel mooie nieuwe dingen voor in de plaats én blijven er ook een paar dingen waar we nog geen afscheid van kunnen nemen. Zo blijft het groen in ons interieur in de vorm van grote planten. Ook de ronde vormen zien we weer terug in verschillende trends en de kringloop is terug van (eigenlijk nooit) weggeweest.

    Geen grijze muizen meer

    Daar waar grijs eerst dé basiskleur was in het interieur, zien we nu steeds vaker een bruintint als basiskleur. En we houden het niet bij één basiskleur, maar combineren meer kleuren met elkaar. We tonen lef en combineren niet alleen kleuren, maar ook prints met elkaar. Een print is helemaal van nu. Het liefst zo opvallend mogelijk!

    Puur natuur

    De eenvoud van deze interieurtrend straalt rust uit, terug naar de basis. We gebruiken natuurlijke materialen, zoals licht hout, jute en rotan. Met vlechttechnieken zoals macramé en webbing. De kleuren zijn zacht en doen je denken aan het strand. Prachtige linnen gordijnen die wapperen in de wind. Je maakt deze trend helemaal compleet als je voor duurzame keuzes gaat.

    interieurtrend puur natuur

    Back to earth

    Deze trend lijkt op de vorige trend, maar is een stuk donkerder en warmer. We zien veel aardetinten in ton sur ton, donker/warm hout en grote gebaren. De imperfectie en het rauwe randje geven het interieur karakter.

    interieurtrend 2020 back to earth

    Scandinavisch design

    Een groot contrast met de vorige trend. Hier draait alles om perfectie. Gestroomlijnde, ronde en vriendelijke vormen. Zachte pasteltinten met elkaar gecombineerd. We zien licht hout en een romantische twist. Weinig poespas en slechts een paar accessoires die dan ook echte eyecatchers zijn (vaak design stukken).

    interieurtrend 2020 scandinavisch

    Klassiek

    Van het één gaan we door in het ander. Elementen van deze elegante interieurtrend waren al een tijdje in opkomst. Denk aan de visgraat vloer, gouden details, de lijsten op de muur, de prints van oude meesters, velvet en het boutique hotel gevoel. We voegen daar een vleugje Art Deco, lange gordijnen van rijke stoffen en een gecapitonneerde bank of fauteuil aan toe en het plaatje is compleet!

    klassiek interieur trend 2020

    Nieuw industrieel

    In het begin van deze blog zei ik het al even: de industriële trend zoals we die kennen, gaan we niet meer terugzien. Maar! Wat ik er niet bij vertelde is dat we deze trend wel terug gaan zien in een nieuw jasje. Een stuk vriendelijker en vrouwelijker. Geen ruwe, grove en logge meubels en materialen meer, maar alles iets subtieler en netter. Denk bijvoorbeeld aan de stalen poten die we veel zien onder eettafels. Ze worden minder dik en krijgen soms zelfs een ronding. Ook de betonlook gaan we terugzien, maar niet meer zo versleten en gehavend als eerst. De elementen zoals het zwarte staal, het prachtige hout blijven, maar alles wordt in een nieuw jasje gestoken.

    industrieel interieur trend 2020

    Hopelijk heb ik jou geïnspireerd om aan de slag te gaan met jouw interieur. Als je daar hulp bij zou willen in de vorm van een interieuradvies, kun je contact met me opnemen en help ik je graag!

    Wil je meer inspiratie? Ik heb ook een blog geschreven over de keukentrends van dit moment.

    Misschien vind je dit ook interessant?
    Terug van weggeweest: Tegels!

    Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

    Interieurtips voor rust in huis

    Als je thuis komt, wil je rust. Dan wil je niet nog gestoord worden door dingen die je niet aanstaan Read more

    Zo maak je jouw huurhuis gezellig

    Woon je in een huurhuis. Dan denk ik dat je de struggles wel herkent. Het inrichten van een huurhuis is Read more

    Budgetvriendelijke tips over het bijhouden van de trends in jouw interieur

    Trends komen en gaan in een tempo die haast niet bij te houden is. Het liefst willen we het wel Read more

    Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

    Het juiste vloerkleed kiezen is niet makkelijk. Naast dat er ontzettend veel keus is en je moet bedenken wat je Read more

    De meest gemaakte fouten bij het inrichten

    Je huis (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen? Hoe creëer je een Read more