Meteen naar de inhoud

Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze de tuin/het balkon een beetje voor wat het is. Terwijl het in de zomer juist heel fijn is om buiten te zijn en je zou daar dan bijna meer tijd door horen te brengen dan binnen. Dus handjes uit de mouwen en aan de slag in de tuin met het mooie weer!

  Om je een beetje op weg te helpen, zodat je buiten net zo stijlvol kunt maken als binnen, heb ik hier de trends voor 2019 voor je.

  Buiten = binnen

  Zoals ik al zei is buiten net zo belangrijk als binnen. Besteed daarom aandacht aan een goede basis, maar ook aan de afstyling. Maak het gezellig! Maak er een plek van waar je graag wilt zijn. Gelukkig wordt het ons iets makkelijker gemaakt om die gezelligheid ook te bewaren. Er zijn namelijk zoveel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van materiaal. Denk aan stoffen die weer en water bestendig zijn. En wat dacht je van die leuke vloerkleden die je nu overal ziet?

  Ibiza style

  Vakantie in eigen tuin! Haal de Ibiza style naar jouw eigen tuin en je hebt het hele jaar vakantie. Denk bij Ibiza aan lichte kleuren en grote gebaren zoals grote tegels met een print en grote loungebanken met lekkere kussens erop. Afgewisseld met rotan elementen en de typische prints, kussens en lantaarns.

  Kleur!

  Waarom zou je je tuin basic houden qua kleur? Voeg er ook eens een kleurrijk element aan toe. En dan niet alleen bloemetjes, maar denk ook eens aan een tuinstoel in een vrolijk kleur. Of verf de schutting in een bepaalde kleur. Wil je het kleiner houden? Je hebt nu ook leuke tafeltjes voor buiten en met kaarsen, lantaarns en kussens kun je ook kleur in je tuin halen.

  Lief en zacht

  De ronde vormen en zachte, warme kleuren die we nu veel in het interieur zien verhuizen gezellig mee naar buiten. Zorg er dus voor dat je tuin niet te hard en “blokkerig” wordt, maar voeg wat ronde of organische elementen toe. Ook de bloementrend die we nu al binnen zien kun je prima buiten terug laten komen.

  Aandacht

  Aandacht voor de natuur en het milieu. Je kunt er niet meer omheen. In jouw eigen stukje natuur (en zelfs op het balkon) kun jij hier ook aan bijdragen. Denk bijvoorbeeld eens aan een groentetuintje waar je (een deel van) je eigen groente kunt verbouwen. Lekker met je vingers in de prut wroeten. En volgens mij wordt iedereen er blij van als je ziet dat er weer een nieuw tomaatje of sperzieboontje begint te groeien aan de plant.

  Heb je niet zulke groene vingers? Dan zijn er gelukkig ook andere manieren. Bijvoorbeeld duurzame tuinmeubelen of gerecyclede materialen. Zo kan ieder zijn steentje bijdragen op zijn eigen manier.

  Groene oase

  Misschien een beetje een gekke trend als je het zo in eerste instantie leest, maar het is toch echt zo. Afgelopen jaren zag je veel volledig of bijna helemaal bestraatte tuinen. Ten eerste helemaal niet goed voor de afwatering en de natuur en ten tweede eigenlijk ook helemaal niet zo gezellig als een weelderige tuin. In de natuur kom je tot rust. Je leest het overal. Zeker de mensen met een drukke baan of mensen die in de stad wonen, kunnen wel wat rust uit de natuur gebruiken. Zorg daarom voor genoeg groen in de tuin. En het mag best een beetje wild groeien, dat is helemaal niet erg!

  Veranda

  Ik denk dat iedereen hier wel van droomt. Een mooie veranda in de tuin. Als het warm is kun je lekker in de schaduw zitten en als het slecht weer is (lees: regen en wind) zit je droog en warm. Je kunt zelfs heaters ophangen, zodat je ’s avonds extra lang buiten kunt zitten.

  En nog een voordeel van een veranda: je kunt je perfecte afstyling gewoon lekker laten staan!

  Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren om lekker naar buiten te gaan en aandacht te besteden aan de tuin of het balkon. Mochten jullie nog meer inspiratie willen, dan heb ik op Pinterest een bord gemaakt met allemaal inspiratie voor de tuin. Kijk rustig rond terwijl je lekker in de tuin zit. Fijne zomer!

  Wil je weten wat de trends zijn voor het interieur? Dat lees je hier.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Trend gespot!

  Het interieur heeft behoefte aan warmte. En dan bedoel ik niet dat je de kachel aan moet zetten (is wel Read more

  De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Blue for you!

  Blauw is echt een hele hippe kleur op het moment. Vooral de vergrijsde blauw en denim blauw zijn heel populair. Read more