Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

We moeten nog een paar maanden wachten voordat het 2019 is, maar de kleur van het jaar is al bekend bij Flexa. Ieder jaar roept Flexa een kleur uit tot de kleur van het jaar. Ze kijken hierbij naar de trends in de samenleving en aan de hand daarvan maken ze een prognose over hoe deze trend zich zal vertalen naar het interieur. Hier komen vier trends uit voort en in alle vier de trends komt iedere keer één kleur naar voren. In dit geval “Spiced Honey”, de kleur van het jaar 2019. Bij Flexa zegt: “Spiced Honey is een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing en gekozen om het optimisme van nu te weerspiegelen. Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang van het palet waarmee je het combineert.”

 

Combineren

De kleur valt goed te combineren met andere kleuren. Zowel met pastels voor een dromerige sfeer als met bijvoorbeeld aubergine voor een luxe uitstraling.

 

Flexa verdeelt de trends altijd in kleurthema’s om ons te helpen met combineren. De thema’s bestaan uit een paar verschillende kleuren die samen een mooi geheel en sfeer vormen. Om jullie een beeld te geven van de toepassing van de thema’s in het interieur, heb ik ze toegepast in een aantal schetsen. Je ziet ze hieronder:

Inspiratie

De kleur “Spiced Honey” is ontzettend veelzijdig en kan goed gecombineerd worden met andere kleuren zoals je hierboven als zag. Heb je meer inspiratie nodig? Ik heb op Pinterest een bord gemaakt die ik regelmatig zal aanvullen met nog meer inspirerende beelden!