Trend nieuws! Pixels zijn hot

Pixels zijn kleine gekleurde blokjes, die samen voor een mooie afbeelding op print zorgen. En wat zijn ze belangrijk! We hebben er niet alleen heel veel nodig voor een scherpe foto, maar ook uitvergroot als trend in ons interieur spelen ze een belangrijke rol. Een paar blokjes (of panelen) bij elkaar voor een mooie collage op de wand of misschien toch een hele wand of zelfs een vloer?

 

IXXI

Wat dacht je van de IXXI’s die nu zo populair zijn? Dit zijn eigenlijk ook gewoon pixels. Vierkanten die met elkaar verbonden zijn en samen een prachtig schilderij vormen voor aan de muur. Geen zin om een IXXI te kopen, zijn ze te prijzig of vind je het te klein? Denk er dan eens over na om van een (deel van de) wand een groot pixel schilderij te maken door middel van verf! Hoe je dat doet lees je in de werkomschrijving die ik heb gemaakt.

 

Mozaïek

Dit zijn eigenlijk ook allemaal pixels die samen een patroon vormen. Mozaïek is helemaal hip op het moment. Mooi voor in de badkamer, maar wat dacht je ervan om boven de aanrecht een stuk te mozaïeken. Of zelfs de vloer in de hal of de keuken? Kies voor één kleur, een paar kleuren bij elkaar of maak een mooi patroon.

 

Tip: De hexagon tegeltjes zijn heel populair op het moment en hier kun je ook prima mee mozaïeken.

 

Tapijttegels

Zoals jullie in de trendblog van een tijdje geleden konden lezen, komt tapijt weer helemaal terug! En dan niet alleen als vloerkleed of als 1 tapijt over het hele vloeroppervlak, maar ook als een soort mozaïek van verschillende tapijttegels. Dit geeft niet alleen een super gaaf effect, maar is er een stuk van het tapijt versleten of is er een nare vlek op gekomen? Dan verwissel je gewoon een paar tegels!

 

Colour blocking

Deze trend is ontzettend populair op dit moment. Een trend waarbij kleurvlakken een belangrijke rol spelen. Kleurvlakken zijn als het ware ook uitvergrote pixels die samen in het interieur één geheel vormen. Meer over deze trend kun je lezen in de trendblog die ik schreef aan de hand van mijn bezoek aan de VTwonen&design beurs 2017.

 

Inspiratie

Inspiratie nodig of wil je zien hoe deze trend eruitziet? Ik heb op Pinterest een bord gemaakt met allerlei voorbeelden!