Meteen naar de inhoud

Make-over woonkamer

  Afgelopen week heb ik onze woonkamer een mini make-over gegeven. We vonden het tijd voor wat anders. Iets met een beetje meer kleur. Misschien iets donkerder dan we hadden. En eigenlijk ook wat stoerder.

   

  DSC02382 bewerktDe lambrisering

  Met die wensen in ons achterhoofd zijn we opzoek gegaan naar ideeën. Ik, de interieur verslaafde die ik ben, had gelijk alweer 100 dingen bedacht, maar ik ben natuurlijk niet alleen en dus was overleg wel gewenst. Gezien het feit dat we een donkere kleur op de muur wilde, was de hele muur schilderen geen optie. Een keurige lambrisering wilde mijn vriend liever niet, want dan werd het te braaf. Dus is het een “wilde” lambrisering geworden.

   

  Kleur kiezen

  Toen de kleur nog… Tjah een donkere kleur, maar wel een kleur. Wat kies je dan? Ik ben gaan kijken naar de trendkleuren van dit moment en heb daar de kleur die ik al had (zeegroen) bij in gedachte gehouden. We waren er gelijk over uit dat het een donkere kleur groen moest worden en het is uiteindelijk de kleur “December” geworden.

   

  Aan de slag!

  2018-03-01 13.28.33De voorpret zat erop en toen moesten de handjes uit de mouwen! Ook een leuk klusje als je het mij vraagt. Ik heb eerst het bovenste deel van de grijze wand wit gemaakt. Vervolgens heb ik met afplaktape een rechte lijn gemaakt, net boven de hoogte waar ik de lambrisering wilde laten eindigen. Even goed opmeten of het recht zit, anders heb je alsnog een scheve lijn. Ohh wat vond ik de volgende stap spannend. Die donkere verf op mijn mooie witte muur… Met een kwast heb ik een imperfecte lijn gemaakt net onder het afplaktape. Dat is nu de bovenrand van de lambrisering. Vervolgens de rest van de muur “opvullen” en het tape verwijderen. Klaar!

   

  Eindresultaat

  We zijn super blij met het eindresultaat. Echt een metamorfose! We hebben gelijk nieuwe kussentjes gekocht, zodat de kleur weer terugkomt in de kamer. Altijd fijn voor de balans vind ik zelf.

  Voor 1 Na 1

   

  Voor en na woonkamerIn de toekomst gaan we de kast en de tafelpoten zwart schilderen, maar dat is een project voor later. Ook wil ik graag de kleine tafeltjes nog in een andere kleur.

  Voor nu zijn we er erg blij mee. Wat vinden jullie ervan? Hou jij ook zo van make-overs? Op Instagram, Facebook en Vero plaats ik regelmatig foto’s het proces van de meubels die ik opknap en inspiratie voor het veranderen van een interieur.

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.