Meteen naar de inhoud

Trend #4: Vintage gallery

  Afgelopen week was de vt wonen&design beurs in de RAI in Amsterdam. Dit is hét begin van het interieurseizoen en dus zijn er veel leuke trends te spotten. Ik heb ze voor je verzameld en zal deze week elke dag een trend aan je laten zien.

   

  Een hele creatieve trend, die ik tijdens de vt wonen&design beurs met name bij de stand van Karwei en vtwonen heb gezien. Een trend waarbij het creatieve proces centraal staat. Je hoort het ook steeds meer om je heen: “De weg er naartoe is belangrijker dan de bestemming zelf.”. Dit geldt ook voor creativiteit: Het proces is vaak mooier en belangrijker dan het eindproduct zelf. Daarom zie je bij deze trend ook grove lijnen, “onafgemaakte” projecten en kunst. En dat alles in een vintage stijl. Lekker rauw en met veel grove materialen. Geef jouw pareltjes een mooie plek in een (aantal) lijst(en), een plankje aan de wand, op een sokkel of onder een stolp.

   

  Lijsten

  Kunst verdiend een ere plek en die plek is voor schilderijen in een lijst. Bij deze trend zie je veel lijsten. Alle soorten en maten en vaak met elkaar gecombineerd. In de lijsten zit niet altijd een schilderij, vaak is de lijst zelfs leeg of hangt er iets anders in zoals een hertenkop, een foto of een schets.

   

  Naast het maken van collages van verschillende lijsten, is het ook mooi om een lijst in een lijst te hangen. Wil je de lijst op laten gaan in zijn omgeving? Schilder hem dan in dezelfde kleur als de wand.

   

  Vintage gallery 3

   

  Vintage

  Vintage is een mooie combinatie met deze creatieve trend. De oude look haalt de creativiteit in je naar boven. Laat je inspireren door oude meesters. Probeer niet binnen de lijntjes te kleuren, maar ga ook eens daarbuiten. En zoek naar oude “schatten” voor in jouw interieur.

   

  Handwerk

  Kunst, zoals we die kennen van vroeger, is met de hand gemaakt. Dit handgemaakte zie je goed terug binnen deze trend. Gebreide dekens, geverfde kleurproefjes op linnen en handgeschreven teksten. Dat is wat ik gezien heb tijdens de beurs. Hoe we dit terug gaan zien in het interieur? De grof gebreide dekens kunnen lekker blijven liggen op de bank. Qua stoffering gaan we veel (grof) linnen zien, net als vorig jaar. De wanden worden half geschilderd, waarbij je soms zelfs nog de strepen van de roller kunt zien. En een bureau mag niet ontbreken in huis.

   

  Vintage gallery 2

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.