Meteen naar de inhoud

Trend #3: Colour blocking

  Afgelopen week was de vt wonen&design beurs in de RAI in Amsterdam. Dit is hét begin van het interieurseizoen en dus zijn er veel leuke trends te spotten. Ik heb ze voor je verzameld en zal deze week elke dag een trend aan je laten zien.

   

  Colour blocking is hot! Wat een overdaad aan kleur heb ik gezien zeg. Ook de combinaties van de kleuren waren nieuw voor mij. Het is een trend met veel warmte, zowel in kleur als in materiaal. De vormen die we zien bij deze trend zijn met name rechte vormen, kleurblokken dus. Het is een klein beetje een retro in combinatie met Afrikaanse invloeden.

   

  Warme kleuren

  We hebben behoefte aan warmte en luxe en dat zien we terug in het kleurgebruik. Er worden intense warme kleuren gebruikt zoals terracotta, bordeauxrood, bruin en donkerblauw. Het bijzondere is dat al deze kleuren ook met elkaar gecombineerd worden. Een combinatie die ik de afgelopen jaren niet heb gezien. Erg gewaagd, maar ook erg mooi!

   

  Colour blocking 1

   

  Hout

  Er wordt weer steeds meer hout gebruikt in het interieur. Dit komt door de knusse uitstraling van het hout en het maakt een interieur levendig. De donkere houtsoorten zijn terug van weggeweest. Een tegenhanger van het lichte, grey wash en soms zelfs witgeschilderde hout dat we afgelopen jaren hebben gezien.

   

  Kleurvlakken

  Daar waar we eerst een verloop van kleur zagen, daar zien we nu gewoon één kleur. Het zijn allemaal vlakken van een bepaalde kleur. Vaak gecombineerd met elkaar als een soort collage. Hierdoor ontstaan ook de prints die je ziet. Verder zie je eigenlijk geen prints binnen deze trend, alleen kleurblokken.

   

  Colour blocking

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.