Meteen naar de inhoud

Trend #3: Colour blocking

  Afgelopen week was de vt wonen&design beurs in de RAI in Amsterdam. Dit is hét begin van het interieurseizoen en dus zijn er veel leuke trends te spotten. Ik heb ze voor je verzameld en zal deze week elke dag een trend aan je laten zien.

   

  Colour blocking is hot! Wat een overdaad aan kleur heb ik gezien zeg. Ook de combinaties van de kleuren waren nieuw voor mij. Het is een trend met veel warmte, zowel in kleur als in materiaal. De vormen die we zien bij deze trend zijn met name rechte vormen, kleurblokken dus. Het is een klein beetje een retro in combinatie met Afrikaanse invloeden.

   

  Warme kleuren

  We hebben behoefte aan warmte en luxe en dat zien we terug in het kleurgebruik. Er worden intense warme kleuren gebruikt zoals terracotta, bordeauxrood, bruin en donkerblauw. Het bijzondere is dat al deze kleuren ook met elkaar gecombineerd worden. Een combinatie die ik de afgelopen jaren niet heb gezien. Erg gewaagd, maar ook erg mooi!

   

  Colour blocking 1

   

  Hout

  Er wordt weer steeds meer hout gebruikt in het interieur. Dit komt door de knusse uitstraling van het hout en het maakt een interieur levendig. De donkere houtsoorten zijn terug van weggeweest. Een tegenhanger van het lichte, grey wash en soms zelfs witgeschilderde hout dat we afgelopen jaren hebben gezien.

   

  Kleurvlakken

  Daar waar we eerst een verloop van kleur zagen, daar zien we nu gewoon één kleur. Het zijn allemaal vlakken van een bepaalde kleur. Vaak gecombineerd met elkaar als een soort collage. Hierdoor ontstaan ook de prints die je ziet. Verder zie je eigenlijk geen prints binnen deze trend, alleen kleurblokken.

   

  Colour blocking

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Trend gespot!

  Het interieur heeft behoefte aan warmte. En dan bedoel ik niet dat je de kachel aan moet zetten (is wel Read more

  De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Blue for you!

  Blauw is echt een hele hippe kleur op het moment. Vooral de vergrijsde blauw en denim blauw zijn heel populair. Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *