Meteen naar de inhoud

Trend #1: Soft romance

  Afgelopen week was de vt wonen&design beurs in de RAI in Amsterdam. Dit is hét begin van het interieurseizoen en dus zijn er veel leuke trends te spotten. Ik heb ze voor je verzameld en zal deze week elke dag een trend aan je laten zien.

   

  De eerste trend was al vrij snel duidelijk. Overal zag ik roze en bloemen. Een heel romantisch beeld. Het was bijna of ik met een roze bril op over de beurs heen liep. De romantische trend is een tegenhanger van de Scandinavische, wat minimalistische, trend. Daar waar we de afgelopen jaren juist de kunst van het weglaten en de schoonheid van de eenvoud hebben geleerd, daar worden we nu overweldigd met prints en spulletjes!

   

  Roze

  De kleur roze zagen we al eerder, maar niet zo aanwezig als we die nu zien. Het combineren van verschillende tinten roze is helemaal hip. De kleur roze wordt gecombineerd met naturel kleuren, pastels, okergeel en goud. Goud is dé metaalsoort van het moment. Het straalt luxe en warmte uit en dat is waar we nu behoefte aan hebben.

   

  Romantisch 1

   

  Materialen

  De materialen die we bij deze trend zien, zijn met name zachte materialen. Vooral fluweel is een onmisbaar materiaal, maar ook linnen en zachte leersoorten zie je terug bij deze trend. Naast de zachte materialen zijn er ook natuurlijke materialen. Lichte houtsoorten zijn een mooie combinatie met de zachte kleuren.

   

  Bloemen

  Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Zowel echte bloemen als de bloemenprints, ze zijn duidelijk aanwezig. Bloemen zijn het symbool van romantiek en die romantiek is juist waar we nu behoefte aan hebben. Gezellig samen, quality time, genieten van de kleine dingen in het leven!

   

  Romantisch 2

   

   

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.