Meteen naar de inhoud

De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar geleidelijk verdwijnen er trends en komen er ook langzaam nieuwe trends in beeld. In de blog die ik eind december 2016 plaatste, konden jullie al lezen welke trends we in 2017 niet meer terug gaan zien. Maar welke trends gaan we juist wel zien? Ik heb jullie beloofd om af en toe een nieuwe trend te plaatsen, zodat jullie helemaal op de hoogte blijven. Hierbij nummer 1: kurk!

  Warmte

  In 2017 gaan we veel natuurtinten zien en ook veel natuurlijke materialen. Dit was afgelopen jaar ook al zo hoor ik jullie nu denken, maar er is wel degelijk een groot verschil. Afgelopen tijd zagen we vooral materialen als wit marmer en licht hout. We gaan nu meer naar de warmer uitziende materialen, zoals kurk!

  Kurk is een 100% natuurlijk materiaal. Het heeft een zachte uitstraling door zijn structuur. Je hebt verschillende structuren, van heel fijn tot heel grof. Daardoor is er voor iedereen een soort dat bij ze past. Zelf denk ik dat een fijne structuur het meest populair wordt, dit is namelijk makkelijk toepasbaar en geeft toch een bepaalde rust.

  Daarnaast heeft kurk een warme bruine kleur. Zoals ik net al zei: een warme uitstraling is wat we gaan zien in 2017. Bruin is een mooie basiskleur en kan daardoor toegepast worden in veel verschillende interieurs. Je kunt het goed combineren met andere kleuren en materialen.

  Isolerend

  Kurk heeft niet alleen een warme uitstraling, maar is ook nog eens isolerend. Kurk wordt al gebruikt als isolatie bij vloeren en platte daken, maar dan is het materiaal natuurlijk niet in zicht. Doe eens gek een bekleed een hele wand. Je hebt kurk op rol, waarmee je dit kunt doen of kurkplaten. Kurk kan goed tegen vocht en is daardoor zelfs geschikt voor in de badkamer. Maar ook in de keuken of in de werkkamer kun je er een mooie wand van maken. Multifunctioneel, want het is ten eerste gewoon een heel gaaf effect en daarnaast kun je de wand gebruiken om er bijvoorbeeld je boodschappenlijstje, tekeningen van de kinderen of een mooie poster aan te hangen.

  Toepassing

  Naast kurk op de muur, gaan we het ook steeds meer terugzien in accessoires zoals vazen en waxinelichtjes houders.

  Hieronder een aantal voorbeelden van toepassingen. Ik hoop dat jullie geïnspireerd geraakt zijn! Wil je weten hoe je kurk kunt toepassen in jouw huis? Neem dan contact met me op via de contactpagina voor een advies.

  Inspiratie

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Dé kleur van het jaar 2020 volgens Flexa

  Ik vind het altijd zo’n leuk moment om naar uit te kijken: het moment waarop een verfmerk, zoals Flexa, de Read more

  Zo laat je jouw huis groter lijken

  Iedereen (oké, bijna iedereen) wil wel groter wonen. Dat vinden we gewoon fijn, wat ruimte om ons heen. Al is Read more

  Ontdek jouw woonstijl

  Heb jij ook moeite met het bepalen van jouw stijl in het interieur? Vind je zoveel dingen leuk en kun Read more

  Dé trends voor 2019 voor de tuin en het balkon

  Buiten is eigenlijk net zo belangrijk als binnen. Vaak besteden mensen wel veel aandacht aan het interieur, maar laten ze Read more

  Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

  Ik vind het altijd een leuk moment wanneer de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Ik ben niet alleen Read more

  Styling musthaves

  Zie je bij anderen vaak van die gezellige hoekjes en leuk gestylde plekjes in huis, maar heb je geen idee Read more

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.