Meteen naar de inhoud

De eerste trend van 2017: Kurk!

  Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar geleidelijk verdwijnen er trends en komen er ook langzaam nieuwe trends in beeld. In de blog die ik eind december 2016 plaatste, konden jullie al lezen welke trends we in 2017 niet meer terug gaan zien. Maar welke trends gaan we juist wel zien? Ik heb jullie beloofd om af en toe een nieuwe trend te plaatsen, zodat jullie helemaal op de hoogte blijven. Hierbij nummer 1: kurk!

  Warmte

  In 2017 gaan we veel natuurtinten zien en ook veel natuurlijke materialen. Dit was afgelopen jaar ook al zo hoor ik jullie nu denken, maar er is wel degelijk een groot verschil. Afgelopen tijd zagen we vooral materialen als wit marmer en licht hout. We gaan nu meer naar de warmer uitziende materialen, zoals kurk!

  Kurk is een 100% natuurlijk materiaal. Het heeft een zachte uitstraling door zijn structuur. Je hebt verschillende structuren, van heel fijn tot heel grof. Daardoor is er voor iedereen een soort dat bij ze past. Zelf denk ik dat een fijne structuur het meest populair wordt, dit is namelijk makkelijk toepasbaar en geeft toch een bepaalde rust.

  Daarnaast heeft kurk een warme bruine kleur. Zoals ik net al zei: een warme uitstraling is wat we gaan zien in 2017. Bruin is een mooie basiskleur en kan daardoor toegepast worden in veel verschillende interieurs. Je kunt het goed combineren met andere kleuren en materialen.

  Isolerend

  Kurk heeft niet alleen een warme uitstraling, maar is ook nog eens isolerend. Kurk wordt al gebruikt als isolatie bij vloeren en platte daken, maar dan is het materiaal natuurlijk niet in zicht. Doe eens gek een bekleed een hele wand. Je hebt kurk op rol, waarmee je dit kunt doen of kurkplaten. Kurk kan goed tegen vocht en is daardoor zelfs geschikt voor in de badkamer. Maar ook in de keuken of in de werkkamer kun je er een mooie wand van maken. Multifunctioneel, want het is ten eerste gewoon een heel gaaf effect en daarnaast kun je de wand gebruiken om er bijvoorbeeld je boodschappenlijstje, tekeningen van de kinderen of een mooie poster aan te hangen.

  Toepassing

  Naast kurk op de muur, gaan we het ook steeds meer terugzien in accessoires zoals vazen en waxinelichtjes houders.

  Hieronder een aantal voorbeelden van toepassingen. Ik hoop dat jullie geïnspireerd geraakt zijn! Wil je weten hoe je kurk kunt toepassen in jouw huis? Neem dan contact met me op via de contactpagina voor een advies.

  Inspiratie

  Misschien vind je dit ook interessant?
  Zelf aan de slag met de overhemden kussentjes

  Jullie kunnen nu ook zelf aan de slag met jullie creativiteit 🙂 Ik heb een stappenplan gemaakt hoe je zelf Read more

  Trend gespot!

  Het interieur heeft behoefte aan warmte. En dan bedoel ik niet dat je de kachel aan moet zetten (is wel Read more

  Terug van weggeweest: Tegels!

  Daar waar we eerst het liefst alles eraf sloopten, gaan we nu juist alles betegelen! Tegels zijn hartstikke hip. Je Read more

  Kapstok “Wilde dieren” zelf maken!

  Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen: de kapstok "Wilde dieren". Super cool, door de wilde dieren, en tegelijkertijd Read more

  Blue for you!

  Blauw is echt een hele hippe kleur op het moment. Vooral de vergrijsde blauw en denim blauw zijn heel populair. Read more

  Lentekriebels! Dé voorjaarskleuren van 2017

  Voelen jullie de lentekriebels ook al weer op komen borrelen? Voor de meeste mensen betekend dit dat ze optimistisch worden, Read more

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *